AKDENİZ'İN YÖRESEL LEZZETİ: DÖNDÜRME
Merhaba..
Size bu hafta lezzeti yumurtadan gelen bir yöresel tatlıyı tarif etmeye çalışacağım. Adı çok ilginç. Hatta adının bir öyküsü var. Tatlımızın adı DÖNDÜRME
Tatlımız genelde Akdeniz Bölgesin'nde yapılıyor ve seviliyor. Rivayete göre,bu tatlıyı askere giden gençler için yaparlarmış. Amaç da sağ salim geri dönmeleri için hayır işlemek. Zaten adı da oradan geliyor. Yani geri döndürmeden.
Yapımı çok basit bir tatlı. Eğer kurallara uygun yapılırsa, ortaya süngerimsi dokusu ile damaklarınızı şenlendiren bir tatlı çıkarmak mümkün.
Hadi dilerseniz tarifimize geçelim.
Malzemeler:
8 yumurta
sekiz silme yemek kaşığı un
Şurubu için
8 kahve fincanı toz şeker
8 kahve fincanı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
İlk önce şerbetimizi kaynatıp bir kenera soğuması için bırakın.
Buzdolabınızdan çıkardığınız soğuk yumurtaların aklarını itina ile sarısından ayırın Kesinlikle beyaz ve sarı birbirine karışmamalı). Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar mikserin orta hızında çırpın.
Yumurta sarılarını ve unu yavaş yavaş ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Yağlanmış tepsiye karışımı döküp 175 derece(fırınına göre değişebilir)atın. Tatlı pişince istediğiniz şekilde dilimleyip,soğuttuğunuz şerbetini verin..
Yorumlar
Yorum Gönder