ŞEFTALİ İLE DONDURMANIN MÜTHİŞ UYUMU: PEACH MELBA
Merhaba..Bu akşamki tatlımızı Fransa'dan seçtim. Fransızların çok sevdiği ve özellikle yaz sıcağında severek tükettikleri bir tatlı: PEACH MELBA
Şeftali, dondurma ve sosla yapılan bir fransız tatlısı olan Peach Melba, Nellie Melba‘nın, çıkacağı bir opera premieri onuruna ve ünlü sopranonun adına ithaf ettiği bir tatlı olarak tarihe geçmiştir.
Malzemeler :
3 şeftali,
çeyrek su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
4 su bardağı su
Sos için:
6 top vanilyalı dondurma,
1 su bardağı frambuaz,
2 yemek kaşığı pudra şeker,
1 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için :
Antep fıstığı
Yapılışı :
Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Şeftalileri şurubun içinden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin. Şeftalileri, kesik tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın. Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder