SİCİLYA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ LEZZET CANNOLİ
Merhaba…
Bugün tarifini vereceğimiz Cannoli’nin sırf görünümü bile
ağızları sulandırmaya yetiyor. Cannoli, temel olarak yağda kızartılmış
olan hamurun içindeki yoğun kıvamlı kremadan oluşuyor. Cannoli yapmak ise
gerçekten ustalık gerektiriyor. Çünkü lezzetli bir Cannoli’nin hamurunun çıtır
çıtır, kremasının ise kıvamlı ve hafif olması gerekiyor.
Dünya mutfakları söz konusu olduğunda İtalyan
mutfağı denilince akan sular durur. Hatta İtalyan mutfağı o kadar
efsaneleşmiştir ki, İtalya turu için bir seyahat programı yapılırken,
görülecek yerler kadar, yenilecek İtalyan yemekleri de belirlenir. İtalyan
lezzetleri denildiğinde sizin de aklınıza ilk olarak nefis makarnalar ve
pizzalar geliyor olabilir. Ancak İtalya’da akşam yemeğinizi yerken tatlıya yer
bırakmayı unutmamanız gerekiyor. Çünkü İtalyan tatlıları dünyanın en
lezzetli tatlılarından sayılmaya aday!
Kökeni Sicilya olan bu tatlının ana malzemesi hamur olup,
ricotta peynirli krema ile doldurulur ve üzeri fıstık, pudra şekeri ile
süslenir. Hamurlar katlanara tüp şekline getirilir ve içi krema ile doldurulur.
Orijinal versiyonlarını İtalyan ve
Amerikan pastanelerinde yiyebilirsiniz. Amerika’ya göçen İtalyanlar sayesinde
bu tatlı Amerikada da orijinal haliyle yapılabilmektedir ve Amerika’dan dünyaya
ulaşmıştır. Kimi zaman üreticileri orjinalinden farklı olarak içini çikolata
kreması, fıstık ezmesi ya da farklı kremalar ile dolduruyor. Her halinin ayrı
bir lezzetli olduğuna eminiz.
Bir fincan kahve yada bir bardak çayın yanında, çok
hafif olan bu tatlı sizi bütün gün mutlu edecektir. Eğer Sicilya’da tatil
yapmakta iseniz çok şanslısınız çünkü bu tatlının satıldığı favori mekanlarda
yiyebilirsiniz
Malzemeler:
200 gram un (1 su bardağı)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet yumurta
Peynir dolgusu için:
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
200 gram ricotta peyniri (veya taze lor)
Yapılışı:
Unu eleyerek bir yoğurma kabına alalım, ortasına bir havuz açalım.
Bütün hamur malzemelerini bu havuzda birleştirip, yoğurmaya başlayalım.
Oldukça sert bir hamur elde edeceğiz. Hamuru streçleyip buzdolabına atalım ve en az bir saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, mümkün olduğunca ince ve yuvarlak olacak şekilde açalım.
Yağı iyice kızdıralım. Yuvarlak hamur parçalarını metal çubuklara sarıp, birleşme yerlerini de sıkıca bastırıp, kızgın yağa atalım.
Rengi altın sarısı olana dek yaklaşık 3 dakika kadar kızartalım. Çıkarıp havlu kâğıt üzerine alalım ve ılımaya bırakalım.
Başka bir kapta ricotta peyniri, pudra şekerini iyice çırpalım ve krema tüpüne dolduralım.
Hamurlar soğuyunca içerisindeki metal çubukları çıkartıp ve peynir kreması ile dolduralım.
Kremanın çıktığı her iki ucunu da dövülmüş fıstığa batırarak servis tabaklarına alalım.
Afiyet olsun J
Unu eleyerek bir yoğurma kabına alalım, ortasına bir havuz açalım.
Bütün hamur malzemelerini bu havuzda birleştirip, yoğurmaya başlayalım.
Oldukça sert bir hamur elde edeceğiz. Hamuru streçleyip buzdolabına atalım ve en az bir saat dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, mümkün olduğunca ince ve yuvarlak olacak şekilde açalım.
Yağı iyice kızdıralım. Yuvarlak hamur parçalarını metal çubuklara sarıp, birleşme yerlerini de sıkıca bastırıp, kızgın yağa atalım.
Rengi altın sarısı olana dek yaklaşık 3 dakika kadar kızartalım. Çıkarıp havlu kâğıt üzerine alalım ve ılımaya bırakalım.
Başka bir kapta ricotta peyniri, pudra şekerini iyice çırpalım ve krema tüpüne dolduralım.
Hamurlar soğuyunca içerisindeki metal çubukları çıkartıp ve peynir kreması ile dolduralım.
Kremanın çıktığı her iki ucunu da dövülmüş fıstığa batırarak servis tabaklarına alalım.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder