KÜÇÜK SÜPRİZLER: MİNİK PİZZALAR...



Merhaba...

İştahınızı kabartacak küçük ama lezzetli mini pizza tarifi ile karşınızdayız.

Mayalı hamurlar el verip minik minik pizzalar olmaya karar verirse evlere şenlik olmaz mı? Bizce olur ve afiyetle yenir. Evinizde yer alan kahvaltılık ürünlerle mini pizzalar hazırlayabilir çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.


Özellikle küçük afacanlar bu minik pizzalara bayılıyor. Yemek yedirmekte zorlandığınız çocuklarınız varsa mutlaka deneyin. Severek yiyeceklerinden emin olabilirsiniz.


Malzemeler:
1 yumurta beyazı
5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ilık su, salça ve kaşar peynir


Üzeri için:
İstağe göre; sosis, salam, domates, biber, zeytin, soğan vb


Yapılışı:

Hamurunu hazırlamak için gerekli olan un haricindeki malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Üzerine maya ve azar azar un ilave edilerek iyice yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamurun üzeri örtülüp, ılık bir ortamda yarım saat dinlendirilir.

Hamur dinlenirken, üzeri için gerekli olan malzemeler küçük küp şeklinde doğranıp hazır edilir.
Basit ve pratik bir pizza sosu için; domates salçası ve acı sosu ılık suyla karıştırıp kıvamını açın. Zeytinyağı ve kekik ilavesiyle karıştırın. Biz sadece salça ile olan sosu sevdiğimiz için sadece salçanın kıvamını açtık.

Mayalanan pizza hamurunu küçük bezelere ayırın. Hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde elinizle büyütüp küçük yuvarlaklar şeklinde açtıktan sonra fırın tepsilerine aralıklı olarak yerleştirin.

Hazırladığınız pratik domates sosunu küçük bir kaşık yardımıyla hamurların üzerine sürüp kenarlara doğru yayın. Hamurların kenar kısımlarında pay bırakmaya dikkat edin.

Sırasıyla; rendelenmiş kaşar peyniri, incecik dilimlenmiş domates ve dilimlenmiş zeytinleri pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Sıcağı sıcağına bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun :)



Yorumlar

Popüler Yayınlar